Izrādās, ka ne visas saimnieces zina, kā pagatavot jaunos kartupeļus. Protams, rezultāts vienmēr būs ēdams, taču gatavošanas māksla slēpjas tieši sīkumos.
Šajā rakstā mēs centīsimies vairāk izgaismot tāda šķietami vienkārša ēdiena gatavošanu kā vārīti jaunie kartupeļi.
Kartupeļu bumbuļu izvēle
Jaunajiem kartupeļiem, kas tika pareizi uzglabāti, uz to virsmas ir atpazīstamas atlobījušās mizas daļiņas. Šādus bumbuļus ir viegli tīrīt, un tie ir diezgan noderīgi cilvēka ķermenim.
Tomēr negodīgi pārdevēji var piedāvāt citus kartupeļu bumbuļus, kas turēti nepareizos temperatūras apstākļos. Tos viegli atšķirt pēc gludās virsmas un bāla izskata. Tie satur daudz mazāk vitamīnu un satur vielu solanīnu, kas nav īpaši noderīgs. Jā, un šādu kartupeļu mizošana ir daudz grūtāka.
Lasi arī: Sadzīves tehnikas meistars pastāstīja, kādai jābūt temperatūrai ledusskapī vasarā
Lasi arī: 10 minūtēs notīrīju ar netīrumiem apaugušu katlu. Dalos viltībiņā: kā viegli panākt, lai veci trauki atgūtu sniegbaltumu
Īsāk sakot, izvēloties jaunos kartupeļus, vislabāk ir ievērot šos vienkāršos noteikumus:
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Ar ko vislabāk dzīvot pēc 70 gadu vecuma: mierīgas vecumdienas bez vientulībasby Rinalds Bergmanis
- Pilnvērtīga dzīve vecumdienās: pieredzē dalās 85 gadīga sievieteby Rinalds Bergmanis
- CSDD pārstāvis norāda, ka šāda iemesla dēļ transportlīdzekļa tehniskā apskate var tikt anulēta, atrodoties uz ceļaby Sandra Vīgante